Pozice OVB Allfinanz jako jedničky tuzemského trhu krizí neutrpěla

Praha 13. dubna 2010 - OVB Allfinanz v roce 2009 obhájila svoji vedoucí pozici na tuzemském finančně poradenském trhu. Loňské hospodaření společnost uzavřela s celkovými provizními příjmy ve výši 866,5 milionu korun, což ji mezi jejími přímými konkurenty z oblasti komplexního finančního poradenství staví opět na vedoucí pozici. Loňské příjmy i přes přetrvávající globální krizi poklesly o zanedbatelná 2 procenta. Poradci OVB Allfinanz v loňském roce získali více než 50 tisíc nových klientů a uzavřeli přes 170 tisíc smluv. Zisk po zdanění dosáhl 106, 5 milionu korun.

„Nám krize paradoxně i pomáhá. Lidé sice mají možná peněz méně, ale o to pečlivěji s nimi zacházejí, a význam kvalitního poradenství proto roste. Jsem rád, že naši poradci jsou díky své soustředěné a systematické práci vyhledáváni," uvedl k výsledkům Michal Knapp, člen představenstva OVB Allfinanz.

„Loni jsme výrazně posílili naše analytické centrum, a tím zvýšili podporu poradcům. Jsem přesvědčen, že i to stojí za zvýšenou poptávkou po našich službách," dodal Michal Knapp.

Mateřská skupina OVB Holding AG své loňské výsledky publikovala již 30. března 2010. Detailní výsledky skupiny jsou k dispozici na adrese www.ovb.ag.
24.08.2015 11:20:02