OVB zvyšuje efektivitu marketingového oddělení

Praha, dne 16. července 2010 - Akciová společnost OVB Allfinanz v těchto dnech oznámila vnitřní restrukturalizaci marketingového oddělení, které se nově spojilo s oddělením public relations pod vedením Jaroslavy Matouškové. Ta dosud působila na pozici Manager Public Relations a nově povýšila na pozici Marketing & PR Manager. Hlavní snahou společnosti je efektivně využívat synergických efektů spojení obou oddělení.

„Oddělení PR a Marketingu spolu s oddělením Product Managementu tak naplňují oblast strategického marketingu. Tímto moderním organizačním uspořádáním vycházíme vstříc potřebám a výzvám, které přicházejí z trhu. Firma, která si naplňováním svých vizí a cílů nevytváří strategie založené na znalostech trhu, svých klientů a aktivního marketingu, nemá šanci na trhu dlouhodobě úspěšně fungovat a růst," komentuje změnu Michal Knapp, předseda představenstva OVB Allfinanz, a.s.

„Spojení obou oddělení, PR a marketingu, se ukazuje jako účinné a logické řešení, které pomůže více propojit oblast marketingu a komunikace, a umožní tak dobře mířený tah na bránu," říká ke změně Jaroslava Matoušková. Podle ní bude úkolem nového oddělení pokračovat v dynamické a efektivní komunikaci zahájené v minulém roce a prostřednictvím cíleného marketingu, sponzoringu a PR pracovat na dalším posilování znalosti značky. „OVB Allfinanz, a.s., čeká v následujícím období mnoho významného, mimo jiné 40 let od založení OVB v Německu, a perfektně fungující komunikace je proto naprosto nezbytná," říká Matoušková. Jak dodává, jsou nové úkoly nejen výzvou, ale především příležitostí. „V OVB jsem již třetím rokem a za tu dobu tuto společnost znám - vím, jaké má potřeby, a také mám nápady, kterými, jak doufám, budu moci podpořit velký tým OVB v celé České republice," říká Matoušková. Ta ve společnosti OVB Allfinanz, a.s., pracuje již od roku 2008. Předtím působila na manažerských pozicích PR a marketingových oddělení mimo jiné ve společnosti Winterthur penzijní fond, a.s., původně Credit Suisse Life & Pensions penzijní fond a.s., nebo ve Vojenském otevřeném penzijním fondu, a.s.

„Věřím, že cíle, které jsme si společně vytyčili, byť jsou ambiciózní, zvládneme. Posílit komunikaci a obraz firmy v očích odborné i laické veřejnosti včetně našich klientů je jedním z mých cílů. Náš byznys je „people business", jednou z největších hodnot naší firmy je lidský potenciál. Jsem proto rád, že se Jarka rozhodla uplatnit své dosavadní profesní znalosti a jistý nadhled vyplývající z bohatých zkušeností v tomto oboru právě v naší společnosti," dodává Knapp.
O společnosti OVB Allfinanz, a.s.

Společnost OVB Allfinanz působí na českém trhu od roku 1993 jako dceřiná společnost německé OVB Holding AG. V současné době má více než 1 000 000 klientů a spravuje více než 2 miliony smluv. Klientům je k dispozici celorepubliková síť kvalifikovaných poradců - pojišťovacích a investičních zprostředkovatelů. Mateřská společnost OVB Holding z německého Kolína nad Rýnem vznikla v roce 1970 na základě myšlenky poskytovat soukromým klientům obsažné, individuální a komplexní majetkové a finanční poradenství. V současné době působí prostřednictvím dceřiných firem v dalších 13 zemích Evropy.

O koncernu OVB

Koncern OVB se sídlem holdingu v Kolíně nad Rýnem je jedním z předních evropských poskytovatelů finančních služeb. Od založení OVB Vermögensberatung AG v roce 1970 v Německu zaměřuje OVB svou obchodní činnost na zákaznicky orientované poradenství pro soukromé domácnosti v oblasti ochrany majetku, vybudování a rozvoje majetku, starobního zaopatření a získávání nemovitostí. OVB v současnosti poskytuje poradenství v Evropě zhruba 3 mil. zákazníků a spolupracuje s více než 100 renomovanými produktovými partnery. OVB je v současné době aktivní celkem ve 14 zemích, přičemž pro koncern pracuje kolem 5 000 finančních poradců na plný úvazek. V roce 2009 dosáhla OVB Holding AG, která je od července 2006 kótována na Frankfurtské burze cenných papírů (Prime Standard, ISIN DE0006286560), spolu se svými dceřinými společnostmi celkových provizních příjmů ve výši 201,6 mil. eur a rovněž EBIT ve výši 9,6 mil. eur.
24.08.2015 11:26:56